2020. október 05. 15:55 - TGHwinner

Android TV Streaming, avagy nálam hogy mennek a dolgok

Netflix, HBO GO, Disney+, RTL Most+... Csupán egy pár streaming platform. Nem vagyok nagy tévénéző, így néha-néha bekapcsolva egy kis rövid időtöltésnek az ágyban fekve, elalváshoz bőven elegendő. Egy kis ízelítő a mozi setup-omról.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Lassan 2 éve leszünk egy 4K okos tévé tulajdonosa, így megirigyeltem a tudását. Erre a célra vásároltam egy Xiaomi Mi Box S-et, HDMI to RCA átalakítóval egy Philips 70 cm-es CRT TV-n nézem esténként a videós tartalmakat. A technikai részletekbe most nem mennék bele, majd egy későbbi posztban.

Milyen szolgáltatásokat használok?

Az elsődleges dolgom az volt, hogy a gépemen lévő videóanyagokat streameljem át a másik szobámba. Mivel az okos tévén gyönyörűen működött, át akartam vinni a hálószobámba is. Egy DLNA szervert üzemeltetve a számítógépemen gond nélkül megy a lejátszás.
Youtube - A másik legtöbbet használt alkalmazás, általában informatikai és technikai videókat nézek. Előnye a rövid időtartam (5-20 perc). Általában kevés időm van hosszú tartalmat nézni, így ezt nézem legtöbbször
Netflix - Bátyám előfizetett rá, így beállítottam magamnak is. A tartalma bővül, viszont számomra nem a legmegfelelőbb platform: kevés a szinkron (felirat van dögivel), "jelenleg most nem érdekel" műsorok. Persze, egy Jeff Dunham-et megnéztem rajta, ki nem hagytam volna :D
Kodi - Univerzális médialejátszó. Igaz, kell hozzá egy kis mókolás, de köszönhetően streaming és online TV néző alkalmazás válhat belőle:
- TV2 Player: 2 hétig visszanézhető filmek, régi sorozatok ismétlései, régi TV2-es műsorok.
- RTL Most: Régi mese és RTL-es tévéműsorok, RTL Most+ esetén exkluzív tartalmak és élő adás (Film+, Cool, Sorozat+, RTL2...)
- OnlineStream repo: Online ingyenes TV adások (Közmédia - M1, M2, M3, M4 Sport, M5, Duna, Duna World/M4 Sport+, TV2, RTL - ezek sajnos akadnak délután/este felé - Life TV, AMC, Music Channel, H!T Music Channel, Spektrum Home, Zenebutik, Helyi televíziók műsorai...)
- MovieShark repo: Film és sorozat források tucatjai, DigiOnline, videa, indavideo, indafilm...

Mi a tapasztalatom az Android TV-vel? Egész jó! Az okos tévével összehasonlítva kényelmetlen lehet a 2 távirányító használata, de azon kívül többet tud, mint egy okos tévé. A RetroArch alkalmazással egy retro emulátort is tudunk készíteni belőle. Megjegyzésképpen a NES játékok baromi jól néznek ki doboz tévén.

Akiknek ajánlom: Régi tévéjük van, de nem terveznek újat vásárolni
Kinek nem ajánlom: Meglévő okos tévé tulajoknak 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tghwinner.blog.hu/api/trackback/id/tr1316228170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása