2020. szeptember 25. 07:58 - TGHwinner

YouTube Premium - Vegyük el a kényelmi funkciókat és kérjünk érte pénzt!

Igen, tudom, valamiből meg kell élni mindenkinek, ez világos. Nincs ezzel semmi probléma. A weboldalak és tartalom szolgáltatók megtalálták a megoldást arra, hogy hogyan ne toljanak ki a másikkal. YouTube csatorna feliratkozás, Twitch adományok a streamereknek, Patreon... Ezzel a rendszerrel nincs is gond. Akinek sok a szabadideje és szeretne minden infót minél hamarabb megkapni a következő videóról, vagy esetleg ő akar a legmenőbb lenni a komment szekcióban a legtöbb emote-al, akkor hajrá, támogassa csatornát, az előfizetés nem erőltetett, mindenki önszántából intézheti. Azok, akik pedig csak nézni szeretnék a műsort, a fő tartalmakat gond nélkül elérik, nincsenek kiközösítve. Mégis vannak olyan dolgok, ami inkább pofátlanság, de ezt egy átlag felhasználó úgysem veszi észre.

Youtube Premium

"Jajj, miért akadsz fent azon, hogy valaki előfizet a YouTube fizetős műsorára? Plusz minőségi tartalmakat kapsz..."
Nem ezzel van a baj. A probléma technikai oldalról adódik. Az első okostelefonom egy Galaxy Y volt. Diákmunkában Puzsér hanganyagait hallgattam fülesen, wifin keresztül YouTube-ról.
Mi a gondom? Az, hogy a mostani YouTube-ot nem lehet kikapcsolt képernyővel használni! "Jajj, hát azért van podcast hanganyagok, hogy ott hallgasd, azon a felületen...", ezt is megértem. Ezek ingyenesek is. Mondjuk akkor mi van, ha ezek az anyagok nincsenek fent máshol? A bekapcsolt kijelző jobban meríti az aksit. "Vegyél PowerBankot!" Van powerbankom, köszönöm.

Rengeteg 1-2 órás mix lakozik a videomegosztó portálon. Múltkor nővéreméknél is szólt egy retro mix válogatás az okos tévén, majd a zene megállt. Ránézek a képre, valami hasonló szöveg jelent meg: Erősítse meg, hogy nézi a videót. Megerősítést kér, hogy tovább akarom nézni/hallgatni a videót... MI EZ MÁR??? Nyúljak oda a távirányítóért? Köszönöm YouTube, hogy nem teszed kényelmessé a tartalom fogyasztásomat. Engem ez a probléma nem nagyon érint, 15-20 perces videókat szoktam nézni, így nem futottam bele ebbe a "fícsörbe". Lehet én látom rosszul a dolgot, de ha valami korábban ingyenes volt, jó működött, miért kell szándékosan ebbe az irányba terelni az embereket?

Nem ezzel van a gond. Azzal van a gond, hogy ezért az emberek hajlandóak fizetni. A kényelemért. A szolgáltatásokért. Mindegy mire, csak szórjuk a pénzünket. Van aki megteheti, igen. Mindenki arra költ, amire akar. Nincs is beleszólásom. Csak egy picit álljunk meg: Tényleg szükséges a legdrágább telefont megvennem? Vagy csak a haveroknak és a társadalomnak akarok megfelelni? Félek a kiközösítéstől? Olyan, mint hogy személyiség és egyéniség meghalt a mai világban? Megéri mást szekálni azért, mert nekem "jobb"? Döntse el mindenki maga.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tghwinner.blog.hu/api/trackback/id/tr3516214442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása